top of page

Tennis på studs

För dig som 65+

Tennisspelare

Tennis på studs

Tennis på studs spelas på en minitennisbana. Serven slås underifrån efter studs och bollen får även studsa två gånger under spel – detta för att minska skaderisken och göra spelet enkelt. I spelformen spelar du dubbel och får inte spela volley.

Dag: måndagar och torsdagar

Tid: 11.00-12.00 (fika efteråt)

Pris: 50 kr (fika och tennis utrustning ingår)

​1. Vi samlas kl.10.30 och gör uppvärmning av leder och muskler innan spel på tennisbana. Siv Berglund är stöd för denna uppvärmningen. 

2. Under VT 2024 (v. 2-23) kommer även tennisundervisning att ske med jämna mellanrum på torsdagar. Datum: 25 januari, 22 februari, 21 mars, 25 april, 30 maj (kostar inte  extra)

Vision

Det är aldrig för sent att börja med tennis!
Även nybörjare 65+ kan lära sig spela tennis på ett enkelt och lustfyllt sätt.

Bakgrunden till konceptet är Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre och uppmaningen att idrotts-Sverige måste bli bättre att välkomna äldre till föreningslivet. 
Det går det snabbt att lära sig spela. Kortfattat innebär Tennis på studs en enklare form av tennis som anpassad för utövarna. Man spelar singel eller dubbel på en minitennisbana med mjuk boll och två studsar är tillåtna. Racketarna är mindre i storleken och vikten.

I Borlänge Tennisklubb startade vi projekt sedan 2021 och idag ca 16 pensionärer spelar hos oss tennis på studs. 

Gemenskapen är  viktig hos oss. Vi spelar tennis och fikar tillsammans efteråt. Tiden som vi tillbringar är otroligt roligt och det är fantastiskt att det är enkelt att börja och att alla kan vara med och spela.

Spelar tennis
bottom of page